6 Ocak 2012 Cuma

ÖKSÜRÜK ÇAYI

ÖKSÜRÜK ÇAYI

2-4 kişilik
Malzemeler

1 adet elma

■Ceviz büyüklüğünde taze zencefil

■1 adet çubuk tarçın

■1 tatlı kaşığı top karabiber

■2 yemek kaşığı kakule

■3 su bardağı su

■2 yemek kaşığı yeşil çay

■1 adet limon

■1 yemek kaşığı bal veya dut pekmezi (servis ederken, her bardak için)

Yapılışı

Elmayı önce ortadan ikiye, sonra her yarısını enlemesine ve boylamasına üçe keserek, koçanı ve çekirdekleri dahil olmak üzere büyük boy bir tencereye aktarın.

2.Üzerine kabuğunu soyup ince ince dilimlediğiniz taze zencefili, çubuk tarçını, karabiber toplarını, kakuleleri ve suyu ekleyip kapağını kapatın ve yüksek ateşin üzerine oturtup kaynama noktasına getirin. Ardından altını kısıp, orta ateşte 15 dakika boyunca kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın.

3.Tencereyi ateşin üzerinden alın, kapağını açıp limonun suyunu üzerine sıkın, yeşil çayı da ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın. Eğer yeşil çay yerine ıhlamur kullanacaksanız bütün malzemelerle en başta ekleyebilirsiniz.

4.Çay demlenince ince telli bir süzgeçten geçirerek bir çaydanlığa aktarın. Bardak başına birer yemek kaşığı bal (veya dut pekmezi) ilavesi yaparak servis edin.

KAYNAK:
http://cafefernando.com/turkce/oksuruk-cayi/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+cafefernandotr+%28Cafe+Fernando+-+T%C3%BCrk%C3%A7e%29
 
Çok sevdiğim bloglardan Cafe Fernando bugun kü yazısında gördüm bu tarifi. Gerçekten şu günlerde herkes grip, herkes hasta. Bu tarif çok işe yarayacak. Unutmamak adına ve çok beğendiğim için buradan paylaşmak istedim.
Bu arada Cafe Fernando adlı bloğa da bir abkın derim:)))
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0