7 Şubat 2012 Salı

BEBEĞİNİZİ EMZİRMEK İÇİN HAZIRLAMAK

Emzirmeye hazırlanırken sertleştirebilmeme için meme uçalrına masaj yapmalımıyım? Sorusunu soran bir anne  adayının ardından bu sorunun cevabını buradan paylaşmak istedim.
Kadınların meme uçları emzirmek için uygun olup, doğum öncesinden hazırlığa gerek yoktur.Mem ucunu sertleştirebilmek adına göğüs ucuna sürülen alkol veya tentürdiyot uygulaması meme ucunu kurutabilir ve çatlamasına neden olur.Sabun bile bu kurumaya neden olabilir.Özellikle gebeliğin son 3 ayında ve emzirme döneminde bu maddeleri kullanımından kaçınılmalıdır.Meme başlarında fırça kullanımı da zararlıdır, doku irirtasyonuna neden olur ve emzirme döneminde çatlamayı kolaylaştırır.


Emzirme dönemi öncesinde pek çok annenin göğüs ucu için özel bir hazırlık yapmasına gerek yoktur.. Ama bu dönemde yapılan hazırlık ane adayınmı mutlu eder.Eğer bir şey yapmak istiyorsa, meme ucu içerde olması,gelişmemiş meme dokusu gibi herhangi bir sorun olup-olmadığını doktoruna danışarak anlayabilirsiniz.Meme başına masaj yaparak uyarı evrilmesini doktorunuza sormadan yapmayınız. Bu durum erken doğuma neden olabilir.

Emzirmek için memelerin hazırlanmasında daha önemli olan sey, zihinsel olarak hazırlanmaktadır.Emziremk için öğrenebileceğiniz herşeyi öğrenin. Gerekirse doğum önvcesi kurslara, Emzirme kurslarına katılın.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0