21 Nisan 2012 Cumartesi

BEBEĞİMİ GECE EMZİRMEK DOĞRU MUDUR?

Bana gelen bir soru:''Bebeğim 7 aylık oldu. Şimdiye kadar gece ve gündüz her istediğinde emzirmdim.Ama artık büyümedi mi diye düşünüyorum. Acaba gece uyandığında emzirmesemde uyku düzeni oluşturmasına izin versem mi? Kararsız kaldım:.''

Bu çelişkiyi çok anne yaşar. İlk aylarda kolay uygulansada özellikle 6. aydan sonra ve anne çalışmaya başladıktan sonra gece uyanmaları sorun olmaya başlar. Anne o güne kadar bu konuda kendisine söyleneneleri hatırlar. Bu hata yapmış olma pişmanlığı ve suçlululk duygusu ile birlikte yaşanır.Anneye pek çok kişi o güne kadar, bebeğin alışacağını veya şımaracağını söylemiştir.Ancak bu doğru değildir.Anneye zor gelmiyor, sosyal ve iş yaşantısını olumsuz etkilemyorsa bebek kucağa alınıp istiyorsa emzirirlmelidir.Nasıl olsa bebek bir gün sabaha kadar uyumayı öğrenecektir.
Be nzer şekilde bebeğin anne yatağını paylşaşması konusunda da yanlış ytkaklaşımlar vardır. Bebek annesiyle birlikte yatabilir ve yatarken emzirilebilir.Gerekli tedbirlerin alınması önemlidir.Bu uygulamanında annenin süt üretimini olumlu etkilediği bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur.Bazı bebeklerde günlük ritimlerini tersine döndürürler.Gündüz saatlerinde uzun süre uyuyup, gece saatlerinde sık sık uyanıp emmek isteyebiliriler.Bu durmda annenin sabırla, bebeğin mümkün olduğunca uyanık kalmasınıo sağlamaıs gerekir.Bir süre sonra gece-gündüz düzeni istenildiği şekilde yaşanmaua başlar.Bu değişikliğin kısa zamnada gerçekleşemeyeceğinin anne tarafından iyi bilinmesi, kendisi ve bebek için stres ve baskı kaynağı halibne getirmemesi gerekir.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0