2 Mayıs 2012 Çarşamba

Haydi Ebelik İçin daha İnsanı Koşullarda Doğum İçin Bir Adımda Sen AT!!!!


Artık ülkemizde doğumların büyük bir çoğunluğunu hekimler yaptırmakta. Ebelik mesleği neredeyse yok edildi. Ama hastanelerin çoğunda kadın-doğum bölümlerinde deneyimli ve işini bilir ebe de yok. Bunun tüm zorluğunu hekimler ve gebeler çekiyor.Çünkü takiplerini yapmaları için deneyimli ebelerin olması önemli.Ama rant o kadar çok ki, o nedenle ebelerin doğum yaptırmalarının önünde engeller var.
Eskiden hatta Türkiye 'de  de ebeler çoğunlukla doğumları yaptırırdı. Şartlar yolundaysa, anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili sıkıntı yoksa ebeler rahat rahat normal doğum yaptırabilirler. Hastane ortamında yada doğumhanelerde..Evde doğumu belki yaşadığım doğum şekli ve çalıştığım klinikten dolayı onay veremiyorum.Kabullenemiyorum::(((
Tam teşekküllü bir hastanede ebelerin eşliğinde normal doğum yapıldığında inanıyorum ki daha az epizyotomili ve rahat doğumlar olacaktır.Annelerde daha rahat olacaklar. Gebeleri hasta gibi görmeyi ne zaman bırakır, doğumun da yemek-içmek kadar doğal, normal olduğunu kabul ettiğimizde işler daha kolay olacaktır..
Bir hemşire olarak ebelik mesleğinin eski değerinin verilmesini gönülden istiyorum..Eğer sizde bu mesleğin eski değerine kavuşması ve doğumlarda ebelerin daha aktif olmalarını istiyorsanız, bu yürüyüş de ebelere destek verin..
Ben de orada olup, tüm kalbimle ebelere destek vereceğim...
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0