23 Temmuz 2012 Pazartesi

BEBEĞİM UYGUN BESİNİ ALIYOR MU?

'Bir yaşında bir çocuğun ara sıra ve telaşla yediği yemeğin onun ihtiyacını karşılayamayacak gibi görünmesi mümkündür,fakat ihtiyaçları o kadar ufaktır ki, karşılanır.İhtiyaçları sadece besinlerle değil, çeşitli besinlerle alabilir.
Protein: Bebeğiniz hiç et, balık veya tavuk tatmadan da yeterli proteini alabilir.Süzme peynir, sert peynir, yoğurt, yumurta, tam tahıllı ekmek, kuru fasulye ve bezelye bunu sağlayabilir.Bir yaşında çocuğun ihtiyaçları,2+2/3 bardak süt  ve 2 dilim ekmek, 2 bardak süt ve 30 gr peynir, 1 bardak yoğurt,1/4 bardak süzme peyniri ile karşılanabilir.
Eğer bebeğiniz proteinli besinleri sevmiyorsa, ona örneğin minik krepler yapabilirsiniz. Böylelikle yumurta ve süt almış olur.
*Sebze : Vitaminlerin çoğunu farklı sebzeler hazırlayarak verebilirsiniz.. daha az sevilen yeşil sebzelerdeki vitaminlerin tümü sarı şeftali, mango ve tatlı patates ile sağlayabilirsiniz.
Ve bebeğiniz beslerken;
Bebeğin iştahının yol göstermesine izin verin. Açken bol yemesine ve tokken az yemesine izin verin. Sakın zorlamayın. Fakat aralarda yemesine engel olarak asıl öğünlerde acıkmasını sağlayın.
Abur cuburu engelleyin.Çok ufak bir gereksiz besin onun doyup hiçbir faydalı besin almadan yemeğini bitirmesine neden olabilir.
Pes Etmeyin.bugun etini, balığını veya ıspanağını yememesi yarın da yemeyeceği anlamına gelmez. Zorlamadan bunları ona uygun hale getirmeye çalışın.Bir gün tabağını silip süpürerek sizi şaşırtabilir.
Bir gün boyunca sadece meyve suyu, muz, süt, kek ve vitamin şuruplarıyla bile idare etse bile, günlük ihtiyacını aldığını bilin ve rahat olun..
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0