10 Ekim 2012 Çarşamba

AÇEV ve TÜRKİYE VODAFONE VAKFI İŞBİRLİĞİNDE ANNELERE ÖZEL ÜCRETSİZ “SMS SERVİSİ”



AÇEV, Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirdiği                                ''AÇEV ile Anne Çocuk Servisi” ile 0-72 ay arası çocuk sahibi olan annelere, bilgilendirici SMS mesajlarıyla ücretsiz olarak bebeklerinin gelişimi hakkında yararlı bilgiler veriyor.

1993 yılından bu yana gerçekleştirdiği yetişkin ve erken çocukluk eğitimleriyle yetişkinlere ve çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışan                               AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ailelere daha bilinçli ve iyi bir yaşam sağlayan projelerine bir yenisi daha ekledi.
Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “AÇEV ile Anne Çocuk Servisi” projesiyle anneleri yalnız bırakmayan AÇEV,annelere çocuklarının gelişimleri hakkında SMS yolu ile bilgi vermeyi amaçlayan ücretsiz bir mobil servis geliştirdi.
0-72 ay arası çocuk sahibi anneler için tamamen ücretsiz olan bilgilendirici SMS mesajları, annelerin çocuklarının gelişimleri nasıl destekleyebileceklerine ilişkin önerileri kapsıyor.
İki günde bir olmak üzere, ayda toplam 15 SMS mesajı ile bebeklerinin gelişimleriyle ilgili bilgiler alan anneler ayrıca, zor dönemlerinde kendilerini yalnız hissetmemelerine yönelik bazı mesajlar da alıyor.
Vodafone kullanıcısı anneler“ABONE” boşluk “AÇEV” tekrar boşluk bırakarak; bebeklerinin kaç aylık olduğunu yazıp, 2300’a mesaj göndererek ücretsiz olarak üye olabiliyor.
Hasan Süel: “Çocuk gelişimine ilişkin her türlü bilgiyi annelerin cebine taşıyoruz”
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sosyal ihtiyaç haritasından yola çıkarak toplumun yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. AÇEV işbirliğiyle gerçekleştirdikleri proje kapsamında, annelerin çocuk gelişimi hakkında ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgiye

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel.jpg AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel.jpg



cep telefonları üzerinden, tek tıkla erişmelerini sağlamaktan mutluluk duyduklarını anlatan Süel, şöyle konuştu:
Mobil teknolojiler, bilgiye her an, her yerden, eşit erişim avantajı ile bireylerin yaşam kalitesinin yükselmesi ve toplumlarda fırsat eşitliğinin tesisi adına büyük faydalar sunuyor. Biz de bu faydaların ülkemiz genelinde erişilebilirliğini artırmak için çalışıyoruz. AÇEV işbirliğiyle geliştirdiğimiz yeni projemiz, çocuk gelişimine ilişkin her türlü bilgiyi annelerin cebine taşıyarak; kaynak araştırması yapmaksızın, zahmetsizce ve ücretsiz erişilebilirliğine imkân sağlıyor. Böylelikle annelerin, gelir gruplarından bağımsız olarak çocuklarının gelişimini eşit bilgi birikimiyle destekleyebildiği, çocukların ise eşit şekilde parlak bir geleceğe yürüyebildiği sürdürülebilir bir modeli ülkemizin hizmetine sunuyoruz. Türkiye’de kaliteli okul öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak hedefiyle hayata geçirdiğimiz Geleceğe İlk Adım Projesi’nde de AÇEV ile işbirliği ile ilerliyoruz. Bugüne kadar 53 ilde 552 anasınıfı açtığımız projemizde, yeni eğitim öğretim dönemi sonunda yaklaşık 93.000 anne, çocuk ve eğitmenin hayatına dokunmuş olmayı hedefliyoruz.”

AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel ise Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte gerçekleştirdikleri bu proje kapsamında ‘Aile Mektupları’ ve ‘Anne Destek Programı’ kullanarak toplam 1.080 mesaj oluşturduklarını dile getirdi. Göksel, bu ücretsiz SMS mesajlarıyla 0-72 ay arası çocuk sahibi olan annelere, çocuklarının gelişimine ilişkin her türlü bilgiyi ulaştırmanın yanı sıra bu SMS projesi içerisinde mesajlar arasında; annelerin zor dönemlerinde kendilerini yalnız hissetmemelerine yönelik mesajların da olduğunu vurguladı.


Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0