29 Mayıs 2013 Çarşamba

ebebek Bebeklerin Dumansız Hava Sahasında Yaşama Hakkını Savunuyor

 
Türkiye’nin en büyük alışveriş platformu ebebek tüm şirketlere örnek olacak bir uygulama yürütüyor. Bebeklerin dumansız hava sahasında yaşama haklarını dikkat çeken bir şirket olan ebebek çalışanları özel hayatlarında dahi sigara içmiyor, sigarayı bırakmak isteyenlerin tüm masrafları karşılanarak uzman desteği almaları sağlanıyor.


Türkiye’nin en büyük alışveriş platformu ebebek, sigara konusunda önemli bir uygulama yürütüyor. Dünya Sigarasız Günü’nde konuyla ilgili açıklama yapan ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 450 çalışanın özel yaşamlarında dahi sigara içmediğini belirterek şunları söyledi: “ebebek çalışanlarının hiçbiri sigara içmediği gibi, işe alımlarda sigara da kriterlerimiz arasında yer alıyor. Bu uygulamayı başlattığımız 3-4 sene önce sigarayı bırakmak isteyen çalışanlarımıza da bu konuda yardımcı olarak ve tüm masraflarını üstlenerek uzman kontrolünde sigarayı bırakmalarına destek olduk.”
Bu uygulama başlandığında 12 çalışanın tedaviye gönderildiğini belirten Erdoğmuş, bu 12 kişiden 4 tanesinin hala ebebek’te çalıştığını da vurguladı.


ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş böyle bir uygulamaya neden karar verdiklerini de şu şekilde açıkladı: “Bunun başında mağazalarımızda alışverişe gelen anne adaylarının hamilelik dönemlerinde koku hassasiyetleri geliyor. İkinci olarak da sigaranın sağlığa olan zararları ve kendi sağlığını düşünen insanlarla çalışma kararı geliyor. Üçüncüsü ve en önemlisi de bebeklerin dumansız hava sahasında büyüme haklarını dikkat çeken bir şirket olmak istememiz.”

Erdoğmuş, ebebek’in bu uygulamasını öğrenen annelerin hayranlıklarını dile getirdiklerini de sözlerine ekledi. 


Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0