13 Mayıs 2013 Pazartesi

Nestlé® NESQUIK® DUO Çikolatalı Buğday ve Mısır Gevreği



Bu cumartesi günü Astoria AVM de Play Barn da çok güzel bir etkinlik vardı. Nequik  yetkililileri ve diyetisyeni Ece Nevra Durukan, biz bloggerlarla birlikteydi. Altuğ'unun çok sevdiği Nesquık kahvaltılık gevrekler hakkında bilgi aldık. Bir kase süte hazırlanmış Nesquıkin kahvaltı için yeterli olduğunu öğrendim. Bu gerçekten benim için önemliydi.
Sizlerle de öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.. Tam tahılın ne olduğu ve ne kadar önemli olduğu aşağıda:





Tam Tahılın Faydaları

Sabah özellikle çocuklar için günün en yoğun zamanıdır. Erken kalkmak, okula gitmek, derslerle uğraşmak ya da sadece oyun oynamak... Çocukların bu aktiviteleri yapabilmeleri için yeterli ve dengeli bir beslenme alışkanlığına sahip olmaları önemlidir. Tıpkı sebzeler ve meyveler gibi öğünlerde tam tahıl tüketimi, çocukların ve yetişkinlerin yeterli ve dengeli bir beslenmeye sahip olmalarını destekler. Üstelik beslenme uzmanları sağlıklı beslenme önerileri içerisinde günde en az 3 porsiyon tam tahıl tüketiminin altını çiziyor. Nestlé Nesquik kahvaltılık gevrek, kahvaltıda tam tahıl tüketimi ve güne keyifli bir başlangıç için iyi bir alternatiftir.

Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası otoriteler ve pek çok uzman tam tahıl tüketiminin arttırılmasını öneriyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan "Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi"nde tam tahıl tüketiminin önemi vurgulanıyor.
Ancak Türkiye'de nüfusun %70'inin tam tahıl tüketmediğini biliyor musunuz?

Tam tahıl nedir?

Tahıl, yenilebilir ve besleyici üç kısımdan oluşur; bu kısımların hepsi bir arada bulunduğunda "tam tahıl" adını alır.
Beyaz un veya beyaz pirinç gibi 'beyaz' ürünler imal etmek için tahıllar rafine edilir ve  yalnızca orta kısmı olan 'nişasta bölümü' kullanılır. Bu işlem sırasında tahılın pek çok besleyici öğe içeren iç ve dış bölümleri atılır.




Nestlé® NESQUIK® DUO Çikolatalı Buğday ve Mısır Gevreği'nde

Tahıllar (tam buğday (%37), buğday unu, mısır, pirinç), şeker, çikolata tozu (%11) (şeker, kakao tozu), beyaz çikolata (%9) (şeker, kakao yağı, tam yağlı süttozu), glukoz şurubu, bitkisel yağ (palm), inülin, tuz, yağı azaltılmış kakao tozu, dekstroz, aroma vericiler (beyaz çikolata, vanilin), asitliği düzenleyici (trisodyum fosfat), emülgatör (soya lesitini).
Vitaminler ve Mineraller:
Vitamin C, Niasin, Pantotenik Asit, Riboflavin, Vitamin B6, Tiamin, Folik Asit, Vitamin B12, Kalsiyum ve Demir.
[Eser Miktarda: Badem içerebilir.]
100 g Nestlé® NESQUIK® DUO Çikolatalı Buğday ve Mısır Gevreği'nde 37g tam tahıl kullanılmıştır.
30g NESTLE® NESQUIK® DUO süt ilave edilmeden günlük alınması gereken 8 ayrı vitamin ve demir miktarının % 25’ini içermektedir.

Share this post

3 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0