18 Aralık 2013 Çarşamba

MARGA YAŞAM ATÖLYESİNDE ÇOCUK YOGASI:)))



Çocuk Yogası, yetişkin yoga duruşlarının çocuklara uygun olarak dönüştürülerek uygulandığı; eğlence, disiplin, kendine güven ve sorumluluk duygusuyla birleştiği, bireysel ve eşli çalışmalardan oluşur.

Çocuk yogasında yer alan temel duruşlar doğadaki hayvanlar, bitkiler ve çevremizde yer alan nesneler ile özdeşleştirilir ve bu şekilde çocukların bu duruşları eğlenerek öğrenmeleri hedeflenir. Çalışmalar hikayelerle desteklenir. Her bir hikaye çocuğun kendine olan öz saygısı ve güvenini geliştirmeye, rekabetsiz ve güvenli bir ortamda kendi kişiliklerini ve yaratıcılıklarını ifade etmelerine yarar.




Bir çocuğun duygusal uyumunu dengelemek ve beden, zihin ve ruh olgunluğunun aynı paralellikte gelişmesi için çocuklara yoga yaptırmanın yararı çok büyüktür.
Nefes çalısmaları, konsantrasyon ve enerji seviyesinin yükselmesini sağlar. Duruşlar beden farkındalığını geliştirir, bedenin güçlenmesini ve gelişirken doğal esnekliğini korumasını sağlar. Rahatlama teknikleri, zihni sakinleştirir. Denge çalışmaları denge duygusunu ve konsantrasyonu geliştirir. Hayal gücü ve yaratıcılığı gelişir.



Bostancı Marga Yaşam Atölyesi'nde her Çarşamba 17:30'da çocuk yogası dersleri yapılıyor.


Detaylı bilgi ve kayıt için info@marga.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0