10 Ocak 2014 Cuma

BEBEĞİN BESLENMESİNİ ÖĞRENMEYE YARDIMCI OLMAK!!




Bebekler taklit ederek öğrenirler ve dahil olmayı çok severler. Bu nedenle mümkün olduğunca bebeğinizle yemeniz ve ona sa sizin yediğiniz şeylerden vermeniz önemlidir.

Aslında kendi tabağındaki sizin tabağınızdakiyle tamamen aynı olsa bile onun sizin tabağınızdakilerle ilgilendiğini görebilirsiniz.Bu muhtemelen bebeğinizin yediği şeyin güvenilir olduğunu içgüdüsel olarak kontrol etme yoludur. 

Onunla değişik yiyecekler hakkında konuşun, isimlerini söyleyin, renklerinden ve kıvamından bahsedin. Bu şekilde yeni kelimeler öğrenirken becerilerini de geliştirecektir.

Taklit ederek öğrenmede önce bebek sizi izler sonra yaptıklarınızı yapar. Bu sırada hatalar da yapar. Bu aşamada önemli olan bebeğinizin yemek yerken kendi yolunu kendisinin bulmasını sağlamak ve ona ihtiyacı olduğu kadar yardım etmektedir.Çok fazla yardım etmek ya da işine karışmak,eleştirmek, gülmek ve onunla çatışmak kafasını karıştıracak ve denemekten vazgeçmesine neden olacaktır. Diğer taraftan bir şeyi doğru yaptığında takdir edilmeye de ihtiyacı yoktur.Bebek düşürdüğü bir parça yiyeceği başarı olarak görmez.Bunların hepsi onun  için bir deneyin ilginç bölümleridir.
Bebeğinize yardım etmeye  çalışmak ya da ona yol göstermek dikkatini dağıtabilecek bir etken olabilir.Yiyecekler hakkında bir şeyler öğrenmeye ve nasıl yendiklerini keşfetmeye çalıştığını unutmayın. Yardımınıza ihtiyacı olduğunda bunu belli edecektir. Bebeklerin çoğu bir şeyi kendi kendilerine nasıl yapabilecekleri görmek istedikleri için yaparlar.
Yemekleri öğrenmeye başladığı ve yemeye çalıştığı ilk günlerde bebeğinizin  sürekli öğürdüğünü görebilirsiniz. Bu tehlikeli bir şey gibi görünse de endişe ya da müdahale edilecek bir durum yoktur. Onu durdurmanız gerekmez. Aslında bu,öğrenmesi için önemli bir rol oynar ve ona yiyeceği ağzının çok gerisine ittirmemeyi , ağzına bir anda çok fazla öğrendiğinde birkaç hafta sonra doğal bir şekilde öğürmesi duracaktır.
Bu ilk deneyimleri yemek vaktinden ziyade oyun ve öğrenme için bir fırsat olarak görürseniz bunu günde bir, iki,üçle sınırlamanın ya da özel bir takvim koymanın anlamsızlığının farkına varacaksınız. Aslında, bebeğiniz yiyecekleri ne kadar keşfeder ve yemek yemek konusunda ne kadar alıştırma yaparsa ilerde ihtiyaç duyacağı kendi kendine yeme becerisini o kadar hızlı geliştirir.

Kaynak:O tabak bitecek 
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0