22 Ocak 2014 Çarşamba

HARİKA DOĞUM ALETİNİZ : RAHİM





Rahimniz bebeğinizi doğurmanıza yardımcı olmak üzere mükemmel şekilde tasarlanmıştır. Korkunun yükünden kurtulduğu zaman rahmin nasıl doğal şekilde işlediğini anladığımızda, daha kolay, daha rahat doğum kavramı anında belirginleşiyor, dolayısıyla da ulaşılabilir hale geliyor. Bu çok kısa açıklama  ve dış görünüm resimleri aslında bütün programınızın özünü oluşturuyor. Dalgalar sırasında işbirliği yapacağınız şey, tam olarak bedeninizin işte bu işleyişidir. Doğum kasları bu şekilde mükemmel uyum içinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
Rahimde 3 kas tabakası vardır. Bizi ilgilendiren 2 tabaka , dikey (aşağıdan yukarıya bebeğinizle hizalanmış) kaslara sahip dış tabaka ile yatay şekilde ( bebeğinizi çevreleyen) kaslara sahip iç tabakadır.
İç tabakanın dairesel kasları rahmin alt bölümünde bulunur. Resimlerin de gösterdiği gibi , dairesel kaslar rahim ağzı denilen rahim açıklığının veya boynun hemen üzerinde yer ala en kalın kaslardır. Rahim çıkışının açılarak bebeğin kolayca aşağı doğru hareket etmesine,rahim boyunca ilerleyip doğum kanalına çıkmasına izin vermek amacıyla daha kalın kasların gevşeyip incelmeleri gerekir.
Rahmin dış tabakasındaki daha fazla güçlü kaslar dikey liflerdir ve üst kısımda yoğunlukları daha fazladır.Rahmin arkasından yukarıya uzanırlar ve üst kısmının üzerinden geçerler. Bu kaslar gerilip rahim boyundaki gevşemiş dairesel kasları yukarı çekerler,rahmin kenarlarının giderek incelip genişlemesine neden olurlar.Neredeyse bir dalga hareketiyle, uzun kas şeritleri bebeği rahim boyunca aşağı ve nihayetinde rahim dışına sürüklemek için kısalıp kasılır.
Biz yaptığımız Doğuma Hazırlık eğitimlerin de sizlere öğrettiğimiz yavaş nefes teknikleriyle bu doğum kaslarıyla uyumlu çalışmanıza yardım etmeye çalışıyoruz. Evde günlük olarak yapacağınız gevşeme alıştırmalarıyla birleştiğinde bu, bedeninizi,kasılmaları daha etkili hale getirebilecek ve kasılma sürecinizi ciddi ölçüde kısaltabilecek olan gevşek bir duruma getirmeyi öğrenmenize yardım edecektir.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0