5 Mart 2014 Çarşamba

Aryalar bu kez şiddet mağdurları için söylenecek


4 İtalyan sopranodan oluşan LE DIV4S Türkiye’de sahneye ilk kez Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’nın 10. Yıl Konseri’nde çıkıyor.

7 Mart 2014 Saat: 20:30 Yer: Zorlu Center

Bu konserin tüm geliri şiddet mağdurlarına destek veren Acil Yardım Hattı’na aktarılacak.
(Biletler; Biletix linkinden satın alabilirsiniz.)
Le Div4s Türkiye’deki ilk konserini Hürriyet’in Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası’nın 10.Yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul’da gerçekleştiriyor. Penti’nin ana, Mavi’nin co-sponsorluğunda, Zorlu Center PSM’nin mekan, Borusan’ın müzikal, Most Production’ın organizasyon sponsorluğuyla gerçekleşecek konserin tüm geliri şiddet mağdurlarına destek veren Acil Yardım Hattı’na aktarılacak.



TEHLİKEDEYSENİZ YARDIM İSTEYİN!

Karakola gittiğinizde;
•    Şikayetinizin tutanağa geçmesini isteyerek, okuduktan sonra tutanağı imzalayıp mümkünse bir örneğini, değilse tarih ve numarasını alın.
•    Karakol sizi hekime gönderecektir ya da götürecektir. Bu, hekim ya Hükümet Tabibi ya da bir Adli Tıp görevlisi olacaktır. Oradan da bir rapor alın.
•    Eve dönmek istemiyorsanız, risk altındaysanız sığınma talebinde bulunun. Karakol sizin için gerekli irtibatı kurup sığınma evine teslim etmekle yükümlüdür.
•    Herhangi bir Adliye’de Aile Mahkemesi’ne veya Cumhuriyet Savcılığı’na (tercihen kendi bölgenizdekine) başvurup, Ailenin Korunmasına Dair Kanun uyarınca korunma talebinde bulunabilirsiniz.
•    Yaşadığınız şiddete tanık olan veya şiddetten haberi olan  bir kişi 155’e ihbar da bulunabilir ya da bulunduğunuz yerdeki savcılığa yazılı ihbarda bulunabilir.
Şiddet gören birisine nasıl yardım edebilirsiniz?
Lütfen unutmayın!
Aile içi şiddet ciddi yaralanmalar hatta ölümle sonuçlanabilir. Eğer şiddete şahit olursanız ya da çığlıkları işitiyorsanız derhal polisi ya da Jandarmayı (155 -156) arayabilir ya da Savcılığa olayı yazılı ihbar ederek Ailenin Korunmasına Dair Kanun uyarınca tedbir alınmasını isteyebilirsiniz.
Yakınlarınızdan bir çocuk aile içinde şiddete uğruyorsa:
Yanında güvende olabileceği bir akrabasını bulup çocuğu korumasını isteyin. Olay anında 155 ya da 156’ya, en yakın karakola, il ya da ilçedeki çocuk şube müdürlüğüne, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na veya doğrudan herhangi bir adliyede savcılığa başvurarak ihbarda bulunabilirsiniz.

Bir kısa mesajla şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara destek olabilirsiniz

Aile içi şiddet başta olmak üzere kadınların yaşadığı tüm sorunlara karşı farkındalık yaratmak için çalışan Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası, Türkiye’nin ilk ve tek 7 gün 24 saat açık Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na destek olmaya çağırıyor.
Siz de kadına ve çocuklara karşı şiddetle mücadelede bir katkınız olmasını istiyorsanız Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na destek için AİS yazıp 6643’e mesaj gönderebilirsiniz. Gönderilen her mesajla bağışlanan 5 Türk Lirası, şiddete maruz kalan kadınlara umut ışığı olacak.
Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı bugüne kadar 14 bin mağdura destek oldu
Türkiye’nin ilk ve tek 7 gün 24 saat açık “Aile İçi ŞiddetAcil YardımHattı” 2007 yılından bu yana da şiddet mağdurlarına psikolojik, hukuki destek sağlıyor, acil durumda olan vakaları polis ve Sosyal Hizmetler’le işbirliği yaparak koruma altına aldırıyor. Hattın telefonlarına sadece bu konuda eğitimli psikologlar bakıyor ve hukuki soruları deneyimli hukukçular yanıtlıyor. Acil Yardım Hattı bugüne kadar 14 bine yakın şiddet mağduruna destek verdi. Aralarında 1.224’ü can güvenliği açısından acil durumdaydı. Acil Yardım Hattı Türkiye’nin81 şehrindenve13 ülkeden çağrı aldı.

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı: 0 212 656 96 96 – 0 549 656 96 96
Not: Avea ve Turkcell aboneleri için kısa mesaj gönderim bedeli  1 standart SMS’tir.
Vodafone faturalı hat aboneleri de kampanyaya bağışta bulunabilir.

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0