20 Mart 2014 Perşembe

BEBEK MASAJI


Bebeğinize masaj yapmak muhteşem bir şeydir.
Teknik olarak son derece basit bir uygulama olmasına rağmen bebeğinize ifade ettiği anlam çok güçlüdür.
Sevginizi, anlayışınızı ve ilginizi bebeğinize aktarmanızı sağlar.

Bebek masajında önemli olan, beraberlik duygusu ve bebeğinizle fiziksel ve duygusal anlamdan temas halinde olmaktır.




BEBEK MASAJININ BEBEKLER İÇİN YARARLARI


-GÜVENLİK
Anne baba arasındaki pozitif fiziksel bağ sayesinde bebek sevildiğini ve kendisine değer verildiğini hisseder.Böylece kendisine olan güveni ve saygısı artar.

-GENEL SAĞLIK
Araştırmalara bakıldığında sevgiyle dokunulan bebekler diğerlerine göre daha az ağlarlar.Masaj kan dolaşımını düzene sokar,bağışıklık sistemini güçlendirir.Lenf sıvısının kolaylıkla hareket edebilmesine olanak tanıyarak bedeni zararlı maddelerden arındırır.Ağrıları giderir, rahatlatır ve bazı rahatsızlık belirtilerini yok eder. Ağlayan bir bebeği yatıştırır.

FİZİKSEL GELİŞİM
Masaj, bebeğin kendi bedenini fark etmesine yardımcı olur, kasları şekillendirir ve eklemlerin daha esnek olmasını sağlar.Bu bakımdan prematüre bebeklere ve özel bakıma ihtiyaç duyan çocuklar için çok yararlıdır.

-SOSYAL BECERİLER
Dokunarak iletişimi öğrenir.masaj yoluyla kurduğunuz sözsüz iletişim, yaşamın başında aranızda oluşan ilişkinin güçlenmesini sağlar.Bu, onun öz saygısının,sosyalliğinin gelişmesine yardımcı olur.


ANNE-BABALAR İÇİN YARARLARI


RAHATLAMA
Bebeğinize masaj yaparken tamamen ona odaklanır ve onunla etkileşim için de olursunuz. Anne-babalar bu etkileşimin keyif verici ve rahatlatıcı olduğunu belirtirler.

-GELİŞEN DUYARLILIK
Bebeğiniz, yaptığınız masaja ilgili tepkilerini sözlü olarak veremeyeceği için onu dikkatle gözlemeniz ve yorumlamanız gerekir.Böylece onu okumayı veya anlamayı öğrenirsiniz.

-GELİŞEN KENDİNE GÜVEN
Çocukların karşı duyarlı anne-babalar kendilerine güvenmek isterler. Masajla kurulan fiziksel temas, bebekleriyle ilgilenirken bu güveni duymalarını sağlar.

-EBEVEYN-ÇOCUK İLİŞKİSİ
Masaj aracılığıyla bebeğinizle paylaştığınız sözsüz iletişim, gelecekte de sürdürebileceğiniz etkileşimli bir ilişkiyi teşvik eder.

Masaj,birlikte özel anlar paylaşmak üzere düzenli olarak ayırdığınız zaman dilimleri sayılabilir.

Masaj yapacak olan anne- babanın rahatlamayı öğrenmesi

Bebekler ,özellikle fiziksel temas aracılığyla anne-babalarının gerginliklerini ve kaygılarını adeta emerler.
Sizin ve bebeğinizin bu deneyimden maksimum yarar sağlayabilmeniz adına masaj öncesinde gevşemek için kendinize zaman ayırmanız işe yarayacaktır.

Bu pazardan itibaren her ay Bebek masajı eğitimim olacak. Sevgili anneler ve bebeklerle birlikte bebeklerimize masaj yapacağız.  
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0