22 Mart 2014 Cumartesi

Tüp bebek tedavisinde son yenilikler

Liv Hospital Tüp Bebek Merkezi Direktörü Op. Dr. Serkan Oral  tüp bebek tedavisi ve son yenilikler hakkında bilgi verdi.


Tüp bebek tedavisinde son yenilikler nedir?

Gelişen son teknoloji ile tüp bebek yöntemi alanında büyük yeniliklere rastladığımızı söylemek yanlış olmaz. Öncelikle, kullanılan teknoloji ne kadar yeni ve başarılı olursa olsun, bu süreçte en önemli şey, hastanın moral derecesidir. Yüksek moralin, yüksek başarı şansını da beraberinde getirdiğini unutmayın. Son dönemde tüp bebek tedavisinde kullanılan mikro enjeksiyon yöntemi ile artık başarının kaçınılmaz bir seviyeye ulaştığını söylemek mümkün. Son teknolojik deneyler, testler ve tedaviler sayesinde, sperm ve yumurtanın en doğru zamanda, en doğru şekilde döllendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca yöntem ne olursa olsun, tüp bebek tedavisinde başarı şansının hastanın yaşına göre değişiklik gösterdiğini de unutmayın.

Başarısız tüp bebek denemesi sonrasında ne yapmalı?

20’li yaşlarda görülen yumurta ve sperm kalitesi ile 30’lar, 30’lu yaşlarda görülen kalite ise 40’lı yaşlarla karşılaştırılmamalıdır. Gelişen son teknoloji ile tüp bebek yöntemi, artık 40’lı yaşlarda da gebelik şansını yüksek oranda arttırdığından, 40 yaş üstü annelerle artık sık sık karşılaşmak mümkün. Ayrıca uygulanan yöntem ne olursa olsun, ilk denemede başarısız olmanız halinde umutsuzluğa kapılmamanızı tavsiye ediyoruz, çünkü tüp bebek yöntemini deneyen çiftlerin büyük bir çoğunluğu ilk uygulamada bekledikleri yanıtları alamayabiliyorlar. Bu sürece başlarken, tedavi sürecinin uzun, meşakkatli ve zor bir yolculuk olduğunu unutmayın. Tabi gelişen teknoloji ile bu alandaki yenilikler sayesinde bu yoldaki başarı oranı da bir hayli artmış durumda. Peki, bugün gelişen son teknoloji ile tüp bebek yöntemi ne durumda?

Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranı ne kadar?

Başarı oranından bahsetmeden önce, başarısızlığı etkileyen faktörleri konuşmak daha doğru olacaktır. Anne adayının stresli olmazı ve moral bozukluğu, tüp bebek tedavisinin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasında oldukça önemli bir etkendir. Ayrıca başarı oranı, gelişen teknolojik yöntemlerle de doğru orantılıdır. Eski dönemlerde uygulanan bir yöntem, zamanla geliştirilerek bugün çok daha başarılı bir hale getirilmiştir. Tüm sağlık alanları için bunu söylemek mümkün. Başarı oranını etkileyen bir diğer faktör de, gelişen teknolojik yöntemlerin yanı sıra, seçeceğiniz merkez ve doktorun da bu alandaki performansıdır. Doğru bir merkezi seçerek, tüp bebek tedavisine 1-0 galip başlamış olursunuz. Aşağıdaki yazımda tüp bebek başarı oranı hakkında bilgi bulabilirsiniz.
İlk Denemede Umutsuzluğa Kapılmayın:
İlk denemede tüp bebeğin tutma ihtimali, sonraki denemelere oranla daha düşüktür. Başarısız sonuçlanan bir ilk denemenin ardından, anne adayı umutsuzluğa kapılmamalıdır. Gelişen son teknoloji ile tüp bebek yöntemi artık çok ileri düzeyde olduğundan, sonraki denemelerde çok daha başarılı sonuçlar elde edebileceğinizi de unutmayın. Tekrar denenen tüp bebek denemelerinin tutma ihtimali daha yüksektir, çünkü hem anne hem de rahim tedavi için hazırdır. Sizin için ihtimal ve deneme gücü olduğu sürece, tüp bebek denemeye devam edin.  Çocuğunuz olacağına inanıyorsanız, bu süreçte moralin çok önemli bir etken olduğunu unutmayın. Yani yüksek moral, yüksek başarı şansını da beraberinde getiriyor. Bu da, teknolojik gelişmelerle buluştuğunda tedavide başarı şansı da iki katına çıkmış oluyor.  Peki, tüp bebek yönteminde yapılan yenilikler nelerdir?
  • Kapsamlı Kromozomal Tarama: Yapılan araştırmalar sonrasında, kısırlık ve tüp bebek tedavisinde başarısızlık nedenlerinin genetik olduğu ortaya çıktı. Ancak yine de umutsuzluğa kapılmamanızı tavsiye ediyoruz. Gelişen son teknoloji ile tüp bebek yöntemi, bugün çok farklı bir noktadadır. Kapsamlı kromozomal tarama yöntemi ile 230’dan fazla genin incelenmesi söz konusudur.
  • ERA Testi: Gelişmelerden bir yenisi de ERA Testi uygulamasıdır. Embriyonun kalitesine göre en doğru zamanın belirlenmesini sağlayan bu test ile, anne adaylarının da yüzü gülüyor. Başarı oranını önemli ölçüde arttıran bu test, tüp bebek yöntemindeki en yeni gelişmeler arasındaki yerini alıyor.
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0