23 Ocak 2015 Cuma

MİKRO ÇİPLİ TÜP BEBEK TEDAVİSİ




Prof. Dr. Bülent Tıraş Mikroçipli tüp bebek tedavisi hakkında bilgi vrdi.
Günümüzde bebek özlemi duyan çiftlerde uygulanan tüp bebek tedavisi, sürekli yeni gelişmelerin ışığında, başarı oranı arttırılan yardımcı üreme yöntemidir. Doğal yollar, aşılama tedavisi gibi yolları deneyerek bebek sahibi olamamış çiftlerin en son umut ışığı tüp bebek tedavisi olmaktadır. Yeni geliştirilen mikro çipli tüp bebek uygulaması bu tedavinin başarı oranını daha üst seviyelere taşımıştır.
Az sayıda spermi olan erkeklerdeki kısırlık sorununda daha başarılı sonuçlar elde edilmesine katkı sağlayan mikro akışkan çip teknolojisi sayesinde, çiftlerde elde edilen gebelik oranı yükseltilmiştir. Oldukça yeni bir uygulama olduğundan, tüm tüp bebek merkezlerinde kullanılmasa da, gelecekte yaygınlaşacağı söylenebilir. Elde edilen başarılı sonuçlarla, çiftlerin tüp bebek tedavisinde tercihi olacaktır. Bu yöntemin tüp bebek tedavisini bir adım daha ileriye götüreceği kesin olarak söylenebilir. Mikro çipli tüp bebek tedavisinde DNA yapısı kaliteli olan spermlerin kullanılmasıyla birlikte, mükemmel bir DNA yapısına sahip olan embriyolar elde edilmekte ve gebeliğin sağlanması daha kolay olmaktadır. Bu sayede erkek kısırlığı nedeniyle çiftlerin bebek sahibi olamaması diye bir sorun olmayacaktır. Bu yöntemin tüm tüp bebek merkezlerinde kullanılmaya başlanması çiftlerin bebek sahibi olma umudunu arttıracaktır.
Mikro çipli tüp bebek tedavisi nasıl uygulanır?
Çiftlere uygulanan tüp bebek tedavisi sırasında yumurta hücrelerinin kaliteli ve sağlıklı spermlerle döllendirilmesi halinde, elde edilen gebelik oranı yükselmektedir. Bu nedenle kaliteli spermlerin seçilmesini sağlayan mikro çipli tüp bebek tedavisinde sperm çiplerinin geliştirilmiş olması başarını oranının arttırılmasını sağlamıştır.
İnsan vücudunda bulunan mekanizmayı taklit eden bu sperm çipleri içerisinde mikro kanalcıklar bulunmaktadır. Bunlar aynı bedenin yaptığı gibi spermlerin kaliteli olanlarını mikro kanalcıklar yardımıyla seçer. Mikro kanalcıkların içinde toplanan spermlerin kaliteli olanları belirli bir alanda toplanır. Bu sayede kaliteli spermler alınarak, yumurta hücresiyle laboratuvarda döllendirilir. Bu işlem mikro enjeksiyon yöntemiyle yapılır. Bu sayede gebelik elde etme oranı yükselir ve sağlıklı bebeklerin doğması sağlanır. Tüp bebek tedavisi zaten kendi başına zorlu ve meşakkatli bir süreçtir. Bu yöntemle kaliteli spermlerle, kaliteli embriyolar elde edildiğinden tedavide daha başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu yöntemi uygulayan tüp bebek merkezlerinde bu nedenle başarı seviyesi daha yüksektir.
Normalde vücutta vajinadan gelen spermler kadının rahim kanalına geçer. Burada olan mukus salgısının içeriğindeki hormonlarla birlikte mikro kanalcıklar oluşur. Bu doğal mekanizma mikro çipli tüp bebek tedavisinde yapay olarak oluşturulmuştur. Döllenme aşamasında aynı bir süzgeç gibi görev yapan bu mikro kanalcıklar kaliteli spermleri ayırır. Buradan geçenler sağlıklı spermlerdir. Tüp bebek tedavisinde yeni bir dönemin başlayacağı mikro çip tedavisiyle, çiftler daha kolay bebek sahibi olacaklardır. Sağlıklı spermler yumurta hücresiyle buluşturularak, gebeliğin önündeki önemli bir engel aşılmış olur. Bu yöntemin elde ettiği başarılar sayesinde, tüp bebek tedavisinin gebelik elde etmekte önemli bir yöntem olması sağlanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için : http://www.bulenttiras.com/mikro-cipli-tup-bebek-tedavisi
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0