20 Nisan 2015 Pazartesi

Bebeğinizin odasını hazırlamak



Bebek odasını hazırlamak hem heyecanlı hem de zevklidir. Bu dönemi en doğru, en kullanışlı eşyaları almak önemlidir.

Bunun için;
Bebeğinizin odasının rengine karar verin.Bebeğinizin odasının renginin evinize uyumlu olması önemli. Ama pastel renklerden tercih edebilirsiniz. Renk tercihi olarak bebeğinizin cinsiyetine göre uçuk pembe, mavi gibi pastel renklerden yana kullanabilirsiniz. Çok fazla neon ve parlak renkler bebek için çok uygun olmayacaktır. Kırmızı, lacivert gibi renkler bebeğinizin uykuya rahat dalmasını zorlaştıracaktır. İnternetten bebek odalarına bakmak, bebek mağazalarına dolaşmak size ilham verecektir.

Mobilyaların kaliteli malzemelerden olmasına dikkat edin. Mobilyanın boyasının bebeklere özel olmasını tercih edin. Doğal ahşaptan yapılmış, mümkünse boyasız ve cilasız mobilyalar bebeğiniz için en sağlıklısı olacaktır. Bebeğinizin odasını kullanacağınız aksesuarlarla renklendirebilirsiniz.

Bebeğinizin mobilyalarının modüller olmasını tercih edin. Bebeğinizin odasını çeşitli değişim ve eklemelerle ergenliğe kadar kullanmasını da sağlayabilirsiniz. Son yıllar da giderek artan modüler mobilyalarla ihtiyacına göre eklemeler, çıkartmalar yapmak çok kolay!
Bebek odaları için en önemli konulardan biri de maksimum güvenlik. Elektrik kabloları, baş ucu lambaları, sert ve kenarı kırık oyuncaklar, hatta jaluziler bile bebek için bir tehdit olabilir. Her türlü kabloyu mutlaka kablo kanallarının içine hapsedin, kırık oyuncakları atın ve jaluzi yerine hafif ve sabit olan tülleri kullanın. Uçuşan tüller bebeğiniz ayaklanmaya başladığında tehlikeli olabilir. Başucu lambalarının kablolarını, dolap ve komidin gibi ağır mobilyaları duvara sabitlemeyi ihmal etmeyin.

Bebeğiniz doğduğunda pratik olmak, zaman kazanmak için her şeyin belli bir düzende olması çok önemli olacaktır. O nedenle düzenleyiciler, sepetler kullanabilirsiniz. Alt açma için bezler, pişik kremleri, ıslak mendiller gibi malzemeler hep bir arada durması, biberon, emzik gibi malzemelerinizin de bir arada olması hayatınızı büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0