30 Haziran 2015 Salı

Altuğ’unun Favori çizgi filmleri; Jake ve Var Olmayan Ülkenin Korsanları ve Prenses Sofia




Disney Channel Altuğ'unun sevdiği kanallardan birisi. Jake ve Var Olmayan Ülkenin Korsanları ve Prenses Sofia en sevdiği çizgi filmlerdir.
                   




Jake ve Var Olmayan Ülkenin Korsanları en sevdiklerinden birisi. Bu çizgi film de Korsan Jake, arkadaşları Izzy ile Cubby ve papağanları Skully’nin başrolünde olduğu müzik dolu bir hazine avına çağırıyor.Kahramanlarımız gemileri Bucky’le beraber her bölüm iki maceraya atılarak Disney klasiklerinden Peter Pan’in ünlü karakterleri Kaptan Hook ve Smee’yi alt etmeye çalışıyor. Karakterlerin her biri farklı özellikler taşıyor ve biraraya gelip kenetlendiklerinde akıllı, güçlü ve eğlenceli bir takım oluşturuyorlar. Örneğin, Jake takımın kendine güveni yüksek lideri, Cubby harita kullanma becerisiyle her zaman doğru yolu bulmalarına yardımcı oluyor, Izzy ise buldukları ganimetleri kullanışlı hale getiriyor ve sorunlara karşılık yaratıcı çözümler buluyor. Aynı zamanda ekip, Izzy’nin peri tozu sayesinde Jake ve ekibin uçmasını sağlıyor. Skully, bir takımın sahip olabileceği en iyi gözlemci papağan; Bucky ise onları her zaman gitmeleri gereken yere ulaştıran güvenilir bir dost.
Bu çizgi filmde en sevdiğim Altuğ'unun sayı sayma, şekiller, uzaklık ve lokasyonla ilgili tahmin yürütme yeteneğine katkı sağlamasını çok sevdim. Olaylara çözüm yolları bulmayı, farklı yaklaşımları ve iyiliğin kazandığını öğrenmesi çok güzel. Her bölümden sonra Altuğ ile üzerinde sohbet ediyoruz. Bende sanırım bunu çok seviyorumJ
              


O kadar etkilendi ki doğum günü konsepti de Korsanlar oldu. Altuğ lego ile oynamayı çok seviyor. Öyle ki Jake ve Var Olmayan Ülkenin Korsanlarının kahramanlarının olduğu legolar ile de seyrettiği çizgi filmi pekiştiriyor. Anlayacağınız Altuğ, Jake ve Var Olmayan Ülkenin Korsanları en sevdiği çizgi film:))






Altuğ, okuldaki yakın arkadaşı Duygu sayesinde Prenses Sofia ile tanıştı. Bu çizgi film de; Annesi Miranda, Kral 2.Roland’la evlendikten sonra sarayda yeni ailesiyle yaşamaya başlayan ve kraliyet hayatının inceliklerini öğrenmekte olan 12 yaşındaki Sofia’nın maceralarının anlatılıyor. Sofia hem yeni hayatına alışmaya çaışıyor hem de kralın diğer çocukları Prenses Amber ve Prens James ile kardeşlik kavramını öğreniyor. Saraya taşındığında Kral 2.Roland tarafından kendisine özel güçleri olan bir kolye verilen Sofia, bu sayede yaralı bir kuşa yardım ettiğinde hayvanlarla konuşma yetisi kazanıyor veya yardıma ihtiyaç duyduğunda Pamuk Prenses, Mulan, Sindirella, Belle ve Ariel gibi Disney prenseslerini de yardıma çağırabiliyor. Sofia’ya bu sihirli yolcuğunda Disney Perileri’nden Fauna, Flora ve Merryweather da eşlik ediyor.
Prenses Sofia da, okula alışma, kardeşlik ilişkileri geliştirme, yeni arkadaşlar edinme, cesaret ve dürüstlüğün öneminin içermesini seviyorum.
Altuğ ilk başlarda kız filmi dese de zamanla sevmeye başladı. Çok şeyinde farkına vardığını gördüm. Özellikle Altuğ bu yıl okul değişikliği yaptı. Prenses Sofi da yeni arkadaş edinme ve okulla ilgili bölümleri izlemesinin okula adaptasyonuna katkısı olduğunu düşünüyorum.
O nedenle Disney Channel kanalda Jake ve Var Olmayan Ülkenin Korsanları ve Prenses Sofia çizgi filmlerini izlemesini tavsiye ederim. Ayrıca bu çizgi filmlerin facebook sayfasını da tavsiye ederim..



Esra Ertuğrul

http://bebeimgeliyor.blogspot.com
Share this post

0 yorum

 

Popüler Yazılar

Son Yazılar

Blog Arşivi

Bebekler İçin Oyun Önerileri

Bebek Beslenmesi Hakkında Her Şey

Blogger Anneler

© Bebegim Geliyor
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0